עקמת הפין | ד"ר מהרן כבהה - מנתח מומחה לפריון הגבר ותפקוד מיני

תפקוד מיני

עקמת הפין

עקמת הפין היא מצב המתבטא בנטייה של הפין לכיוון מסוים בעת זקפה. מצב זה יכול להיות מולד או נרכש. עקמת מולדת כשמה כן היא – קיימת מאז שהמטופל נולד, ואילו עקמת נרכשת מתפתחת במהלך החיים אצל מטופלים שנולדו ללא עקמת פין. מרבית המקרים של עקמת פין נרכשת נגרמים בעקבות מחלת פיירוני, לרוב בגיל 50-70.

גברים עם עקמת פין עלולים לסבול מהפרעות תפקודיות במהלך יחסי מין, לרבות קושי בחדירה, ירידה בנוקשות הזקפה, חוסר יציבות של הפין ומגבלה בתנוחות מסוימות. במקרים רבים המתוארים בספרות הרפואית, עקמת פין יכולה להשפיע מבחינה פסיכולוגית ולהוביל לפגיעה קשה בדימוי העצמי.

כיצד מטפלים בעקמת פין?

חשוב להדגיש כי עקמת פין לא תמיד מצריכה טיפול, למשל במקרים של עקמת עד 20 מעלות, שלא מפריעה למטופל ולפרטנר שלו בעת קיום יחסי מין. אך במידת הצורך ישנם טיפולים הן לעקמת נרכשת והן לעקמת מולדת. לצורך התאמת טיפול נדרש אבחון מקיף, הכולל בדיקות שונות, לרבות שינוי מראה הפין, וכן בחינת מצב העקמת, רמת חומרתה ומידת השפעתה על קיום יחסי המין (יכולת חדירה) של המטופל והפרטנר שלו. הטיפול הנפוץ והיעיל לעקמת מולדת הוא ניתוח פליקציה (Penile Plication). הניתוח יכול להתבצע בשיטות שונות, אך לרוב הוא כולל קיצור של צדו הארוך של הפין באמצעות תפרים, שתורמים ליישור הפין. מאחר שמקצרים את הצד הארוך שלו לצורך יישורו, במרבית המקרים הפין מתקצר. חשוב לציין כי קיצור הפין ייעשה בהתאם לחומרת העקמת. במקרים של עקמת חמורה יותר, יידרש קיצור משמעותי יותר כדי ליישר את הפין. ישנן אפשרויות רבות לטיפול בעקמת נרכשת כתוצאה ממחלת פיירוני, הכוללות טיפול תרופתי, הזרקות לפין וגם אפשרויות כירורגיות. מידע נוסף על מחלת פיירוני והטיפולים בעקמת כתוצאה ממנה ניתן למצוא כאן.